Bekijk alle projecten

Zonder stress door een audit met OASES

Realtime inzicht en overzicht

In realtime ontstaat er inzicht in de status van uit te voeren acties. Bevindingen worden overzichtelijk geregistreerd, acties worden gekoppeld en de status daarvan is eenvoudig te monitoren.

"Zonder stress door een audit? Zo doen we dat bij Schotpoort Transport Groep"

Uitdaging

Het behalen en behouden van (ISO)-certificaten is voor veel MKB’ers een grote uitdaging. Wat leidt tot grote regeldruk voor de organisatie. Twee weken voor de audit raken de verantwoordelijken flink in de stress, omdat er nog veel verplichte registraties en evaluaties uitgevoerd moeten worden. En dat voelt niet goed. De audit wordt vervolgens niet gehaald, of wel, maar met de nodige bevindingen. Wat maakt dat ook na de audit nog van alles geregeld moet worden. Ook Schotpoort liep hier jaarlijks tegen aan. Dat moet toch effectiever, luchtiger en makkelijker kunnen?

Oplossing

Dat kan! Schotpoort maakt gebruik van de anti-regeldruk tool van OASES. Een systeem waarin iedere medewerker input levert in de vorm van bijvoorbeeld het uitvoeren en registreren van leveranciersbeoordelingen, interne audits en procesevaluaties. Zo staat de kwaliteitsmedewerker van Schotpoort er niet langer alleen voor en ontstaat er meer ruimte voor de dagelijkse werkzaamheden. En is er realtime inzicht in de status van uit te voeren acties naar aanleiding van bijv. een audit. Bevindingen worden overzichtelijk geregistreerd, acties worden gekoppeld en de status daarvan is eenvoudig te monitoren.

Met OASES is ALTIJD alles geregeld en dat zonder dat het extra tijd en energie kost. Integendeel zelfs! Tegenwoordig loopt Schotpoort niet meer vast op alle regels, ervaren ze geen stress meer voor de audit en raken ze de draad niet meer kwijt in hun processen en procedures. Vanaf nu hebben ze het juiste overzicht en zijn bergen papier verleden tijd!

Resultaten

  • Auditoren bij Schotpoort zijn enthousiast over de tool van OASES en de manier waarop alles hierin geregeld is. Zij geven aan dat hierdoor een audit makkelijker, sneller en effectiever uit te voeren is;
  • De medewerkers van Schotpoort geven aan geen stress meer te ervaren voor- en tijdens een audit. Ze weten dat ze altijd alles goed geregeld hebben en hebben dus niets te vrezen;
  • Schotpoort komt moeiteloos de audit door. Dit scheelt achteraf veel werk;
  • Het systeem leeft bij Schotpoort: medewerkers voelen zich meer betrokken bij de organisatie doordat het een gewoonte wordt om bij te dragen aan kwaliteit;
  • Schotpoort geeft aan veel aanbestedingen binnen te halen doordat zij hoog op kwaliteit scoren!

Benieuwd hoe OASES jou kan helpen? Neem contact met ons op.

Meer weten?

Neem contact op met Karin van Looij, directeur OASES


+31 (0)30 240 72 00